4 Meest bekende tractormerken

In de landbouw zijn tractoren niet meer weg te denken. Ze worden voor vele activiteiten ingezet en zijn goed geschikt voor oneffen terreinen. Een tractor is een voertuig dat andere voorwerpen die geen eigen aandrijving hebben kan duwen, slepen of trekken. Speciaal ontwikkeld voor de landbouw dus! Hieronder zal ik de meest bekende tractormerken op een rijtje zetten en kun je zelf bekijken welke tractor voor jouw geschikt is. Ben jij opzoek naar een krachtige tractor? Dan moet je zeker bij een van deze merken een tractor kopen!  

John Deere

De opvallende groene John Deere is een begrip in de tractor wereld. Deze Amerikaanse tractor- en landbouwmachinefabrikant is ooit kleine begonnen en ondertussen uitgegroeid tot een van de meeste bekende tractormerken. De John Deere tractors zijn voorzien van vele voordelen zoals een airco. Het merk houdt vastigheid aan in het design van de tractoren  maar verbetert en optimaliseert de mogelijkheden en functies van de modellen. Een aantal van deze modellen hebben zelf de titel ‘tractor van het jaar’ mogen ontvangen. Sinds 2011 ligt er in Nederland een John Deere verkoopkantoor. 

Ford

Ford is ook een Amerikaans bedrijf dat naast tractoren ook auto’s en vrachtauto’s fabriceert en verkoopt. Net als John Deere was Ford een begrip in de tractor wereld. Het merk is zich echter gaan richten op de autobranche en daarom werd de tractor divisie verkocht. De opvallende blauwe kleur van de tractor is altijd gebleven en nog steeds heel herkenbaar voor de mensen in de landbouwsector. De tractoren die tegenwoordig nog gefabriceerd worden de Ford-fabrieken worden door heel Europa verkocht onder een de naam New Holland.      

New Holland

De merknaam New Holland overkoepeld meerdere overnames en fusie waaronder het merk Ford. New Holland is eigendom van CNH Global, een bedrijf van Fiat. Het merk biedt verschillende landbouwmachines aan zoals balenpersen, oogstmachines, tractoren, hooimachines en nog veel meer andere landbouw hulpmiddelen. De producten van New Holland worden op 33 verschillende locaties geproduceerd en zijn verkrijgbaar in 170 verschillende landen. Eerst waren de fiat tractoren nog rood maar tegenwoordig hebben alle New Holland tractoren de opvallende blauwe Ford kleur gekregen en worden ze uitsluitend onder één naam verkocht, New Holland.  

Massey Ferguson

De felrode Massey Ferguson tractoren zijn niet te missen op het land. Ook dit merk is een van de grootste spelers op het gebied van de tractoren en landbouwmachines productie. De producten van Massey Ferguson worden in 140 verschillende landen verkocht en worden in één van de 37 eigen fabrieken geproduceerd. Ook dit merk is een fusie tussen twee merken en op deze manier net zo groot geworden als andere bovenstaande merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *