Accessoires voor de jacht in de nacht

Houd je ervan om ‘s nachts te jagen op dieren? Denk hierbij aan nachtvissen met vrienden of jagen in het midden van het bos. Dan is, bij wat de gelegenheid ook is, een aantal accessoires onmisbaar, zoals een waadpak kopen. Hieronder een lijst met accessoires die je niet moet vergeten tijdens je jacht in de nacht. 

Nacht- en warmtebeeldkijkers

Wanneer je ‘s nachts op jacht gaat in het bos, is een nachtkijker of een warmtebeeldkijker onmisbaar. Deze zijn in verkrijgbaar voor verschillend gebruik. Je hebt de voorzet nachtkijker. Deze monteer je binnen enkele seconden op je jachtgeweer. Zo bouw je je jachtgeweer snel om voor gebruik in de nacht. Daarnaast heb je ook de richtkijker. Dit is een nachtkijker die je op je jachtgeweer zet in plaats van de originele richtkijker. Op die manier wordt je geweer niet zwaarder. Tot slot heb je ook observatie nachtkijkers. Dit zijn losse nachtkijkers, zodat je zonder moeite een lange tijd het bos kunt observeren in de nacht. 

Hoofd- en zaklampen

Wanneer je met een hengel of een geweer in je handen loopt in de nacht is het soms vervelend om je omgeving te verlichten met een zaklamp. Een hoofdlamp biedt dan uitkomsten. Deze hoef je niet continu vast te houden, maar verlicht jouw omgeving en je gezichtsveld wel.

Verwarmde kleding

‘s Avonds en in de nacht kan het snel afkoelen. Ook in de zomer. Daarom is het altijd verstandig om ‘s nachts op jacht te gaan in verwarmde kleding. Zo kom je nooit in de kou te staan. 

Waadpak

Wanneer je in een nat gebied wilt gaan jagen, is een waadpak een uitkomst. Met dit pak zorg je ervoor dat je geen natte voeten krijgt, wanneer je door slootjes of meren heen moet lopen. Ook is dit pak ideaal voor tijdens het nachtvissen. Voorkom een nat pak tijdens de jacht, dus vergeet geen waadpak mee te nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *