Balkonhek op maat of rechtstreeks uit de fabriek

Een balkonhek of balustrade wordt toegepast om valgevaar te voorkomen. De hoogte van een balkonhekwerk is ook wettelijk vastgelegd in een het bouwbesluit. Wanneer het hoogteverschil van het balkon of de galerij:

·         Minder is dan 1 meter dan is het wettelijk niet nodig om een afscheiding te plaatsen

·         Vanaf 1 meter tot 13 meter hoogte dan moet de afscheiding minimaal 1 meter hoog zijn

·         Vanaf 13 meter hoogte moet er minimaal een afscheiding worden gebruikt van 1,2 meter

Dit geldt ook voor deuren of ramen die tot op de grond doorlopen en open kunnen en die hoger gelegen zijn dan 1 meter. Ook hiervoor dien je dus een afscheiding te plaatsen. Een balkonhekwerk of een balustrade kun je in veel verschillende maten kopen. Je kunt je balkonhek of balustrade ook op maat laten maken in de fabriek.

Balkonhek in soorten en maten

Je hebt balkonhekken of balustrades in veel verschillende soorten en deze kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. De soorten balkonhekken zijn:

·         Lamellenhekken

·         Glashekken

·         Spijlhekken

·         Striphekken

·         Traphekken

Het materiaal waarvan deze balkonhekken of balustrades gemaakt kunnen worden zijn:

·         RVS

·         Aluminium

·         Glas

·         Staal

Onder maatwerk wordt in de meeste gevallen verstaan dat een balkonhek  uit het standaard assortiment voor je op maat wordt gemaakt. Wil je een bepaalde vulling dan kun je hiervoor alle baluster types, dekregels én vulling zelf uitkiezen. Hiervan wordt dan, geheel op maat, je balkonhek gemaakt. Het maakt niet uit of de vulling bestaat uit spijlen, strippen of glas, geef eenvoudig je voorkeur op, zet speciale voorkeuren in het opmerkingen venster, vraag telefonisch om advies, of ga eens langs in Vianen.

Een korte uitleg van de soorten balkonhekwerken

De lamellenhekken zijn een perfecte keuze als balkonhek wanneer je wat meer behoefte hebt aan privacy op je balkon of dakterras. Daarnaast is een lamellenhek onderhoudsvrij. Een lamellenhek is leverbaar met lamellen 70 mm of 100 mm breed en 20 mm dik. Je kunt bij alle lamellen hekwerken ook kiezen voor een tussenmaat waardoor het hek niet zo’n strakke uitstraling krijgt. De glashekken zijn ideaal als afscheiding wanneer je graag wat meer uitzicht hebt. Standaard zijn de glashekken voorzien van veiligheidsglas met dubbele ruit en folie. De dikte van het glas is afhankelijk van jouw wens én het type hekwerk. Glashekken worden altijd op maat, in de eigen fabriek, gemaakt. Montage van het hekwerk kan ook door hun experts worden gedaan.

De meest bekende balkonhekwerken

Spijl- en striphekken zijn de meest bekende balkonhekwerken. De spijlen van een spijlhek zijn 15 mm dik en 30 mm breed. De strippen van het hek zijn 10 mm dik en 48 mm breed. Zowel de spijlen als de strippen zitten 110 mm van elkaar en vallen daarmee binnen de norm van het bouwbesluit voor hekwerken en balustrades. Je kunt natuurlijk ook hier aanpassingen laten maken zoals de hartafstand tussen de spijlen of strippen laten verkleinen waardoor een uniek balkonhek ontstaat. Standaard zijn spijl- en striphekwerken geanodiseerd en leverbaar in vele kleuren en te bestellen via Renoparts.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *