De allermooiste tuinen

De allermooiste tuinen

Beeldt u zich eens in dat u de ideale tuin heeft. Een heerlijke plek om te zitten en te genieten van de natuur. Een boek lezen in de zon, borrelen met vrienden, de (klein)kinderen heerlijk aan het spelen. Allemaal prachtig, maar zonder mooie, gezonde bloemen en planten ziet dat plaatje er toch heel anders uit. Om alle flora te laten stralen dient u deze goed te verzorgen. Hierbij is het wel belangrijk om aandacht te besteden aan de voeding die u uw planten geeft.

Wat is potgrond?

Elke plant heeft een andere behoefte. Wel in de volle zon of liever in de schaduw, veel of weinig water, enkel in bepaalde maanden naar buiten, elke plant is anders. Maar hoe goed u zich ook aan die eigenschappen houdt, of een plant zich in al zijn pracht aan u laat zien of niet, valt of staat met de grond waarin deze staat. Gelukkig zijn ze niet allemaal even kieskeurig. Er zijn verschillende soorten grond die allemaal een eigen structuur en samenstelling hebben, grofweg onder te verdelen in universele en speciale potgrond. Naast meststoffen bestaat een goede mix uit kalk en turf, welke ervoor zorgen dat de grond het water goed vast kan houden. De zakken met speciale grond zijn geschikt om planten langer van voeding te voorzien, of om uitdroging te voorkomen. Met name bij exotische planten kan de behoefte hieraan groot zijn.

De beste verzorging voor uw planten

U zorgt natuurlijk graag zo goed mogelijk voor uw tuinplanten. De tijd waarin ze de grootste behoefte hebben aan voeding is op het moment dat ze het hardste groeien. In de lente bemesten is daardoor noodzakelijk. Wanneer de planten na de zomer stoppen met groeien, hoeft u geen nieuwe grond meer aan te brengen. Meerjarige exemplaren overleven de winter prima op de voedingsstoffen die nog in de bodem aanwezig zijn. U kunt de nieuwe grond gewoon op de oude grond leggen, maar bij voorkeur schept u deze er voorzichtig doorheen.

Ook onmisbaar in de moestuin en in huis

Niet alleen uw tuinplanten doen het goed op potgrond. Ook als u uw eigen sla of tomaten wilt kweken hebt u het nodig. En wat denkt u van de kamerplanten. Binnenshuis is het klimaat weliswaar redelijk constant, maar wat voeding uit een universele mix is zeker iets waar menig groen blad van opknapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *