De kenmerken van zwarte rozen

Zwarte rozen zijn bloemen die niet vaak voorkomen en een bijzonder uiterlijk hebben. Een boeket zwarte rozen wordt niet vaak als cadeau aan iemand gegeven, maar waarom eigenlijk niet? Zwarte rozen zien er elegant en modern uit. De keer zijde van deze roos is dat zwarte rozen bepaalde negatieve emoties bij personen opkomen, denk aan verdriet en afscheid. Bij het bestellen van zwarte rozen moet je dus duidelijk de intentie van het boeket laten weten aan de ontvanger.

Zwarte rozen komen niet direct van de kweker. De rozen moeten nog eerst geverfd worden met een bepaalde inkt. De inkt zorgt voor de sterke zwarte kleur in de roos. De diepzwarte rozen hebben als kenmerk dat ze van erg hoge kwaliteit zijn. De vaasleven van de zwarte rozen is vaak ook langer dan 10 dagen.

Zwarten rozen is de Gothic scene

Zwarte rozen zijn niet voor een bepaalde groep mensen, maar in de gothic scene zijn de rozen zeer gewild. Dit komt voornamelijk door de diepzwarte kleur van de rozen en de mysterieuze look. De gothic scene wordt vaak gekenmerkt door een donker karakter met voorliefde voor de duisternis. Zwarte rozen zijn zo diepzwart dat ze dus goed in deze scene passen.

Waar koop je zwarte rozen?

Zwart rozen zijn meestal niet te koop bij de plaatselijke bloemist. Voor een boeket zwarte rozen moet je bij een rozenspecialist zijn. Vaak zijn deze elegante rozen te bestellen in een boeket met panicum. Dit zorgt voor iets meer kleur bij het boeket, maar door het panicum verliezen de zwarte rozen niet hun elegante uitstraling.

Zwarte gedroogde rozen zijn ook erg populair tegenwoordig. Dit zijn verse rozen die op een bepaalde manier zijn gedroogd. Gedroogde rozen hebben als kenmerk dat ze lang mee gaan. Zwarte rozen zijn op twee manieren te drogen: Doormiddel van wasmiddel en doormiddel van een waslijn. Belangrijk is dat de roos volledig moet uitgekomen zijn voordat je begint met het drogen. Het koelen doe je in een donkere, droge, koele en geventileerde omgeving. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *