De meest voorkomende spullen voor in de tuin

De meest voorkomende spullen voor in de tuin

Je tuin is de plek waar je graag komt als je van het buitenleven houdt. Maar heb je je ooit wel eens afgevraagd welke spullen je allemaal in je tuin hebt en waarom? Ook waar alle materialen van de spullen in je tuin van gemaakt zijn is niet iedereen bekend. Zowel meubels als hulpmiddelen in je tuin worden veelal van dezelfde materialen gemaakt.

Kunststof

Natuurlijk kunnen we kunststof niet vergeten. Veel spullen voor in de tuin worden van kunststof gemaakt. Tegenwoordig zie je steeds meer tuinhuisjes, schuurtjes en bergingen van kunststof. Kunststof is duurzaam en de prijs-kwaliteitverhouding een zeer verstandige keuze als het gaat om materiaalgebruik. Hierdoor is het steeds gebruikelijker om kunststof te gebruiken voor bijvoorbeeld beschutting van je tuin, in plaats van hout. Ook bijvoorbeeld kunststof vlonderplanken zie je steeds meer. Dit is weer een alternatief voor hout.

Hout

Ontzettend veel spullen, denk aan tuinstoelen, tafels en buitenspeelgoed, maar ook bezems, schuttingen en tuinhuisjes worden vaak van hout gemaakt. Het is niet altijd zo dat deze spullen van hout gemaakt zijn, maar vaak is dit wel het geval. Schuttingen bijvoorbeeld. Die zijn in bijna elk geval van hout. Natuurlijk wordt hout voor veel meer gebruikt. Denk aan het hout voor de open haard. Veel mensen kiezen ervoor om een voorraad in de tuin aan te leggen. Dit wordt vaak ook weer in een houten stelling, zodat het genoeg lucht door laat en niet op de grond in de tuin ligt.

IJzer

Er zijn ook spullen in de tuin die juist van ijzer worden gemaakt. Denk dan bijvoorbeeld aan hekken rondom je huis of voor de voortuin. De materiaalkeuze is afhankelijk van je smaak, maar in sommige gevallen is het gebruik van bepaald materiaal ook meer geschikt. Sterke ijzeren hekken zijn stevig, maar kun je wel doorheen kijken en daarmee baken je af wat wel en niet gezien wordt. Zo laat je ongenodigd gasten ook weten dat privacy op prijs wordt gesteld. Vaak worden ijzeren hekken in de voortuin gebruikt. Schuttingen zijn daarentegen meer om daadwerkelijk iets af te schutten. De achtertuin wordt vaker gebruikt om bijvoorbeeld te zitten en daarom is hout genoeg om het af te schermen en je privacy te waarborgen.