De voordelen van kunstgras

kunstgras

Een groene grasmat: daar wordt menig mens blij van. Als je een groene grasmat wilt, zijn er 3 opties: gras zaaien, kunstgras en graszoden. Alle 3 hebben ze hun eigen voordelen. Twijfel je over kunstgras? Dan vertellen wij jou graag wat de voordelen van kunstgras zijn ten opzichte van gras zaaien en graszoden.

Ben je al overtuigd en wil je kunstgras kopen? Dat doe je natuurlijk bij een kunstgras dealer in Genemuiden!

Elk seizoen een groen gazon

Dit is een van de belangrijkste voordelen: met kunstgras geniet je elk seizoen van super groen gras. Waar gras in de zomer nog wel eens wil verkleuren, blijft kunstgras altijd kleurvast. Ideaal dus!

Zon en schaduw zijn geen probleem

Niet alle plekken in de tuin zijn super geschikt voor het zaaien van gras. Teveel zon doet het gras niet veel goeds, dit wordt vaak gelig en dor. Maar daarentegen werkt teveel schaduw ook niet goed. Hierdoor groeit het gras bijvoorbeeld minder. Met kunstgras heb je hier geen last van. Je kunt dus op elke plek in de tuin kunstgras leggen. Of er nu veel zon, of juist veel schaduw is. Kunstgras is daarnaast ook heel geschikt op het balkon.

Voor alle weertypen

Dit voordeel hangt eigenlijk samen met bovenstaande voordelen. Kunstgras kan namelijk tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor heb je dus, zoals bij voordeel 1 benoemt, altijd een groen gazon. Zon, schaduw, maar ook sneeuw, veel regen. Het maakt niet uit, kunstgras doorstaat het allemaal!

Weinig onderhoud

Nee he, moet het gras nu alweer gemaaid worden? Je hebt het vorige week nog gedaan. En laten we het maar niet hebben over het sproeien, bijzaaien of -mesten en het jaarlijkse verticuteren. Toegegeven: gras onderhouden kost veel tijd een aandacht. Wanneer je een mooi groen gazon wilt in ieder geval. Laat kunstgras nou net heel weinig onderhoud nodig hebben. Alleen schoonhouden en een beetje opborstelen en klaar is kees.

Meteen een groen gazon

Je hebt met kunstgras dus altijd een groen gazon, maar nog belangrijker: je hebt metéén een groen gazon. Je hoeft namelijk niet te zaaien, enkel het kunstgras te leggen. Daarna kun je meteen genieten van je nieuwe (kunst)grasmat.