De voordelen van mulchen in de tuin

De voordelen van mulchen in de tuin

Het gebruik van mulch is een goede tuinierswijze. Het is niet verplicht, maar de resultaten zijn het waard. Een goede tuinafdekking in het algemeen biedt veel privileges. Het gebruik van materialen zoals houtsnippers, droge bladeren of zaden rond de bomen bevordert niet alleen een steeds gezonder milieu, maar draagt ook bij aan het behoud van goede oogstprestaties en een lange levensduur van de onderhoudsapparatuur. Hier zijn de belangrijkste voordelen van deze oplossing.

Perfecte reiniging

De mulch voorkomt het ontkiemen en de groei van onkruid, dat in de open ruimtes van uw tuin verschijnt. Onkruid is niet alleen esthetisch onaangenaam, maar absorbeert ook de middelen die planten nodig hebben. Mulching werkt als een barrière, die de hoeveelheid licht voor onkruid beperkt.

Goede vochtretentie

Organische coatings, zoals houtsnippers, nemen water op en houden vocht vast, vooral in het warme en droge seizoen. Dode afdekking voorkomt bodemerosie en houdt ook regenwater in de bodem. Mulch zorgt voor de bescherming van uw planten en voorkomt dat ze uitdrogen. Het maakt matiging van bodemschommelingen mogelijk.

Dit voordeel is vooral nuttig tijdens de turbulente voorjaarsperiode. In koude gebieden beschermt mulch de wortels van winterplanten en helpt het vorstschade te voorkomen. Zeer lage temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de planten door natuurlijke bodemexpansie en -krimp uit de grond komen. In warme zomergebieden helpt mulch om de plantenwortels fris te houden.

Gewasbescherming

Dode dekking is een van de beste dingen die u kunt doen voor uw tuin. U kunt een beschermende barrière rond uw planten en in de open grond plaatsen. Deze beschermende barrière kan worden gemaakt van een verscheidenheid aan rottend organisch materiaal, zoals houtsnippers (van verschillende boomsoorten), pijnboombladeren, stroschors en bonen. Gebruik ook niet-organische materialen, zoals zwart plastic, stof voor landscaping, gerecycleerde banden, kiezels en stenen.

Een bron van voedingsstoffen

De mulch houdt de voedingsstoffen in de bodem en voorkomt dat ze door de regen worden meegevoerd. Maar het kan ook voedingsstoffen in de bodem afgeven als u organisch materiaal gebruikt. Dit gebeurt wanneer de organische stof langzaam boven de grond afbreekt.

Het gebruik van bepaalde soorten mulch, zoals cederbast, kan sommige plagen afschrikken door de aanwezigheid van natuurlijke oliën die als insectenwerend middel fungeren. Maar wees voorzichtig, sommige mulch kan insecten aanmoedigen om zich te groeperen in uw tuin en soms in uw huis, zorg ervoor dat u het beste type mulch heeft voor uw behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *