Dit moet je NIET doen wanneer je een wespennest vindt

Lekker warm weer brengt lekkere zoete ijsjes met zich mee. Maar weet je wat die zoete ijsjes ook met zich meebrengt? Wespen. Snakkend voor wat zoetigheid zoemen ze om je heen. Dat is nooit fijn. Je wil natuurlijk niet gestoken worden! Maar wat doe je als je een wespennest vindt? Een wespennest verwijderen in Zwolle is geen pretje. Dit is wat je in elk geval NIET moet doen.

Het wespennest verbranden

Een wespennest is vaak gemaakt van een dunne papierachtige substantie die ze maken door hout tot pulp te kauwen. En net zoals papier en hout is ook een wespennest heel erg ontvlambaar. Dan lijkt verbranden wel een goede optie toch? Nee. Ten eerste is vuur gebruiken op zichzelf al heel erg gevaarlijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Ten tweede kan het gebeuren dat je niet alle wespen te pakken krijgt en dat de overige, niet-verbrande wespen witheet zullen zien van woede en je aan zullen vallen. Wat ook niet raar is, jij zou het ook niet leuk vinden wanneer je huis afgebrand wordt!

Een wespennest verdrinken

Net zoals bij het verbranden van een wespennest kan het verdrinken van een wespennest schade veroorzaken aan je huis wanneer het wespennest zich in of bij je huis bevindt. Probeer je het toch, dan bestaat er net zoals hierboven omschreven de kans dat je niet alle wespen te pakken krijgt. Wespen die ontsnappen aan jouw poging tot uitroeiing zullen niet aarzelen om je aan te vallen. Je loopt daarnaast ook nog het risico dat ze andere wespen die in de buurt zijn alarmeren. Die zullen je dan ook aan gaan vallen. Geen gezellig feestje dus.

Een wespennest slaan

Denk hier eens bij na. Zou jij graag met een honkbalknuppel geslagen worden? Dacht het niet. Dat vindt niks of niemand leuk, dus wespen ook helemaal niet! Jij kunt misschien terugslaan wanneer iemand je slaat, maar weet je wat wespen doen? Steken. Een steek is nog wel te doen, maar wanneer je een hele zwerm wespen achter je aan krijgt omdat je hun huis vernield, dan zing je wel anders. En wanneer je met een honkbalknuppel of stok of wat dan ook een wespennest gaat slaan ben je heel dichtbij de zwerm, dus ze hebben je zo te pakken, uit de buurt blijven dus!

Wanneer je een wespennest tegenkomt is het allerbeste wat je kunt doen: uit de buurt blijven en professionals inhuren. Zij weten hoe ze met wespen om moeten gaan en hoe ze het nest op een veilige manier kunnen verwijderen. Ga dus niet zelf aan de slag!