Een boom laten onderhouden of rooien? Daar zet je een hovenier voor in

Een boom laten onderhouden of rooien? Daar zet je een hovenier voor in

Wanneer je een of meerdere bomen in je eigen tuin hebt staan, dan geeft dat je tuin uiteraard ten eerste veel extra cachet. Tegelijkertijd moet je je beseffen dat bomen in de tuin extra aandacht nodig hebben. Belangrijk is dat ze in goede staat blijven, niet alleen voor het uiterlijk van het geheel, maar ook (en vooral) voor je veiligheid. Je dient ten eerste de kans zo klein mogelijk te maken dat een boom op een dag ongecontroleerd omvalt. Een hovenier in Zoetermeer inschakelen voor boomonderhoud is dan ook zeker een geschikte optie. Een goede hovenier weet immers precies wat er bij boomverzorging komt kijken en ook hoe je veilig onderhoud eraan kunt uitvoeren. In de volgende alinea’s lees je over vier soorten veelvoorkomend onderhoud aan bomen.

Snoeien

Snoeien is waarschijnlijk de meest eenvoudige onderhoudsvorm aan bomen. Bij snoeien gaat het om het verwijderen van delen van de boom. Meestal worden de uiteinden flink ingekort. Dit om bijvoorbeeld dood hout te verwijderen en om de vorm weer te krijgen zoals gewenst.

Knotten

Wanneer we het over knotten hebben, dan hebben we het in wezen over het elimineren van de kruin van bomen. Een belangrijke reden om voor knotten te kiezen is om een boom voor de langere termijn gezond te houden.

Hovenier Zoetermeer

Kandelaberen

Kandelaberen is vergelijkbaar met knotten, maar hierbij haal je niet de volledige kruin weg, maar bijvoorbeeld de helft of driekwart. Wel worden bomen wanneer je deze kandelabert ook ontdaan van vrijwel of zelfs alle takken. In die zin is dit dus een behoorlijk fikse ingreep.

Rooien

Een boom rooien komt simpelweg neer op het geheel laten kappen en weghalen van een boom. Ook de wortels en de stronk worden hierbij normaliter verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *