Een toscaanse jasmijn in je tuin

De witte toscaanse jasmijn, die ook wel bekend staat onder de naam sterjasmijn, is een mediterrane klimplant. Deze plant heeft de bijnaam gekregen de star of sicily. De toscaanse jasmijn is een winterharde plant die ook nog eens erg gemakkelijk is te verzorgen.  Dit samen maakt het de ideale plant voor elke tuin door de seizoenen heen. Ideaal om je muur of schutting een mooie fleurige uitstraling te geven.

De sterjasmijn groeit en bloeit het liefst op een plek in de volle zon. De bloemen hebben een ster achtige vorm en ruiken daarnaast ook heerlijk naar een vanille achtige geur. De toscaanse jasmijn heeft kweeksoorten in allerlei verschillende kleuren, de meest gekozen kleur is echter wel wit. Dit geeft een wat frisse zomerse uitstraling. De plant groeit ook nog eens aardig snel en is daarom ideaal om je schutting of muur in rap tempo te versieren. Als laatste is de toscaanse jasmijn ook erg geschikt om te gebruiken als bodembedekker of in een bloempot. 

Wanneer is de bloeitijd en kun je deze het beste planten?

De toscaanse jasmijn staat voornamelijk in bloei tijdens de periode van mei tot en met september. Dit is ook de periode met de meeste zon uren, wat al laat zien dat de jasmijn erg veel houd van veel zon. De plant komt dus ook het meeste tot zijn recht op een plekje wat goed in de zon staat. Dat betekent niet dat de plant volledig weg zwelgt in de wintermaanden, integendeel zelfs. De plant is wintervast en behoudt dus haar groene bladeren. De jasmijn kan tegen temperaturen tot ongeveer -17 graden celsius. Het belangrijkste hieraan wel is dat de plant beschut staat. 

In principe kan de sterjasmijn het gehele jaar door geplant worden, behalve dan de dagen wanneer het vriest. De beste optie is echter om de plant te planten bij zacht weer, zoals in oktober, maart en april. Vergeet daarna niet om de plant direct na het poten water te geven.

De voordelen van de toscaanse jasmijn

De sterjasmijn is erg populair als plant. De grootste redenen hiervoor is dat het een snelgroeiende plant is en gemakkelijk te onderhouden. De plant bloeit erg lang en heeft prachtige bloemen die heerlijk geuren. De plant is winterhard en ook nog eens geschikt als bodembedekker of gewoon voor in een bloempot. Het is dus een erg diverse plant met een luxe uitstraling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *