Een unieke plek maken van je tuin

houthandel hilversum

Je tuin is de plek waar je kunt genieten van je eigen stukje natuur en buitenlucht. Sommige tuinen hebben overeenkomsten met elkaar, maar in principe is iedere tuin is weer anders en dat is maar goed ook. Je kunt je tuin zo mooi en uniek maken als je zelf wil. Of het nu gaat om een voortuin of achtertuin, een tuin siert je hele woning.

Materialen

Een tuin bestaat uit verschillende dingen, van verschillende materialen. Een veelvoorkomende materiaalsoort is toch wel hout. Of het nu tuinafscheidingen zoals schuttingen zijn of tuinhuisjes, hout is een prachtige materiaalsoort en geeft je tuin een luxe en natuurlijke uitstraling. Je kunt alle soorten hout vinden bij een houthandel. Bijvoorbeeld bij Kortenhoef, dé houthandel van Hilversum. Bij een bedrijf gespecialiseerd in hout kun je van alles voor je tuin vinden, zoals houten tuinhuisjes, schuttingen, accessoires en overkappingen.

Sierbestrating

Met de juiste sierbestrating maak je je tuin pas echt helemaal uniek. Sommige tuinen hebben dezelfde indeling en hetzelfde materiaalgebruik in hun tuin. Vooral bij huizen in dezelfde straat zie je dat. Dan is het een kwestie van mooie tegels plaatsen om je tuin uniek te maken en te onderscheiden van de rest. Tuintegels zullen veel invloed hebben op de uitstraling van je tuin, omdat je daarmee een deel van de stijl bepaald.

Invulling geven

Ieder persoon is uniek en daarom is een belangrijke tip voor een unieke tuin dan ook dat iedereen zijn eigen invulling moet geven aan zijn of haar tuin. Niet iedereen heeft inzicht in hoe zijn of haar tuin eruit zal komen te zien, maar je hebt vaak al wel een idee over de stijl. Mocht je echt nog helemaal niet weten wat je wil, kun je altijd met een hovenier of tuinman in gesprek gaan en advies vragen.

Je moet werken met de ruimte die je hebt, dus zul je moeten kijken waar je wat gaat plaatsen of planten. Een paar mooie plantjes en een stukje gras zullen veel tuinen wonderen doen. Daarnaast is nog de vraag of je graag zelf werkt aan je tuin of dat je zo min mogelijk onderhoud wil. Dit kun je allemaal zelf bepalen door bijvoorbeeld kunstgras te nemen of plantjes die niet veel onderhoud vragen.