Gebruik je een te hard matras? Los het op met een matras topper

In verschillende omstandigheden kan het gebeuren dat je een matras gebruikt dat eigenlijk te hard is voor jouw slaapbehoeften. Zo kan dit bijvoorbeeld gebeuren als je in een vakantie-accommodatie slaapt of ergens logeert. Ook kan het zijn dat je bij bijvoorbeeld je partner, een familielid of een vriend intrekt en dat het bed dat je wordt aangeboden een te hard matras heeft. Bovendien kun je natuurlijk jezelf eens vergissen bij je eigen aankoop, waardoor je matras thuis toch harder blijkt te zijn dan verondersteld. Hoe het ook zij, dit probleem valt vrij simpel op te lossen, en wel door een matras topper 140×200 op je eigenlijke matras te plaatsen. Uiteraard zorg je dan dat dit topdekmatras wel de gewenste zachtheid heeft.

Andere pluspunten van toppers

Toppers hebben nog veel meer voordelen dan het bieden van extra slaapcomfort, te weten:

  • Een topdekmatras is licht en dus makkelijk mee te nemen. Je zou ‘m dus ook mee kunnen nemen op vakantie of naar logeerpartijen. Ook als je (tijdelijk) bij iemand gaat wonen, zoals hierboven beschreven, kan zo’n topper soelaas bieden.
  • Als je een topper over twee eenpersoonsmatrassen heen legt, dan hef je het probleem van de geul tussen de matrassen op.
  • De tijk van een topper kun je makkelijk in de wasmachine doen. Een goede hygiëne in stand houden is hierbij dus reuze eenvoudig.
  • Door een topdekmatras te gebruiken zorg je ervoor dat de levensduur van het onderliggende matras wordt verlengd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *