Groendaken met planten en struiken aanplanten

Een sedumdak / groendak, een mooie manier om uw leefomgeving te verbeteren. Er zijn diverse mogelijkheden: een groendak op uw tuinhuis, uw aanbouw of huis. Het is dus een tuin creëren op een plek waar geen tuin is. Stelt u zich eens voor, een groendak die afhankelijk van het seizoen en de omstandigheden een fleurige deken is, in alle mogelijke kleuren. En dat op uw dak.Groendaktotaal helpt u, door middel van ons vakmanschap en goede betaalbaarheid, deze droom te verwezenlijken. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel of het nu gaat om een afdak van 10m2 of 1000m2.

Heeft Urban Farming de toekomst?

Een groentetuin op je dak doe je niet zomaar. Je wil optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt, je wil graag je eigen groente en fruit kweken en eten, je wil een betere leefomgeving. Dat zijn allemaal goede redenen om aan een plantendak of groentedak te denken. Denk bijvoorbeeld eens aan het planten van de vleesetende bekerplant. Deze kan het ook buiten goed doen. 

Planten die fruit geven

Moestuinen op het dak, een trend die overwaait vanuit Amerika. Vandaag de dag zien we meer en meer initiatieven opduiken waarin deze vorm van landbouw in de stad in zit. De initiatieven en ideeën om stadslandbouw in te zetten voor omwonenden zijn talrijk. En begrijpelijk, want veel mensen in de stad  hebben het contact met de natuur en de eigen voedselproductie verloren. Er is vanzelfsprekend een groot tekort aan geschikte gronden in onze steden, maar er ligt een enorm potentieel in groentendaken. Het doel van stadslandbouw (urban farming) is niet enkel om de voedselproductie dichter bij huis te brengen, maar heeft ook een educatieve rol. De jeugd heeft vaak geen voeling meer met onze voedselproductie en kunnen op deze wijze weer bekend raken met landbouwtechnieken. Verder zorgt het voor dubbel ruimtegebruik en vooral meer groen in de stad.

Welke voordelen levert een planten-dak u op?

Het verhoogd de waarde van uw vastgoed. Het verlengt de levensduur van uw dakleer aanzienlijk. Het bespaart energie in de vorm van isolatie. Een sedumdak / groendak reduceert het geluid. Het verbetert uw leefomgeving. Het maakt uw huis en tuin compleet.

  1. Must voor het milieu: Groendaken en groengevels hebben onbetwistbare ecologische voordelen. Ontdek alles over het effect op de luchtkwaliteit, de biodiversiteit in de stad enz.
  2. Goed voor uw portemonnee: Een groendak is een slimme investering. Door de combinatie van energiebesparingen, langere levensduur van uw dak en subsidies kan het zich al na enkele jaren terugverdienen. Planten gaan erg lang mee. 
  3. Groendaken isoleren en beschermen: Om in alle rust te leven of te werken, is een groendak een absolute aanrader. Het verhoogt de warmte- en geluidsisolatie én beschermt tegen elektromagnetische stralen en brand. Neem bijv. de Zigzagstruik (Maori Silver Leaf).
  4. Niets dan voordelen voor de mens: Groendaken hebben een positief effect op onze gezondheid én zorgen voor een aangenamere woon- en werkomgeving.

Waarom kiezen voor ons? 

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding van de plantjes.
  • Vakbekwaam dak/gevel begroeiing met gras, mossen en planten.
  • Voor alle soorten daken een goede oplossing.
  • Een goede partner voor totale dakrenovatie.
  • Wij werken voor particulieren, kwekerijen en woningbouwverenigingen.
  • Wij leveren hebben een aanplantservice in Nederland en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *