Handige stappenplan voor het onderhouden van de tuin

Bedenk wat je plant: als je groenten en kruiden kiest om op te kunnen eten bij het avondeten of misschien de lunch, plant er dan een die je gezin zal eten of zal willen proberen. Een hovenier gouda kan je precies vertellen wat wel en niet werkt, wat wel of niet mooi staat en wat het minste onderhoud vereist. Als je bloemen wilt voor hun mooie kleur en heerlijke geur, beslis dan of je eenjarigen wilt die het grootste deel van de zomer bloeien maar elk voorjaar opnieuw moeten worden geplant, of vaste planten die minder lang bloeien maar jaar na jaar terugkomen. Ieder jaar een prachtige tuin is natuurlijk erg mooi. 

Zon in de tuin

Een goede hovenier Reeuwijk weet hoeveel zon een plant nodig heeft. Bijna alle groenten en veel soorten bloeiende planten hebben elke dag ongeveer 8 uur volle zon nodig. je moet je tuin dus de hele dag in de gaten houden om uit te vinden welke plekken de volle zon krijgen en welke gedeeltelijk of volledig in de schaduw. Hier zijn wat tips voor degenen die een schema voor de tuin willen samenstellen voor de zomer. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om bijna alles te laten groeien zonder te veel water of te veel snoeien. Het enige wat je hoeft te doen is de planten te onderhouden zoals ze het water nodig hebben.

Maak plannen al in januari

Maak in januari plannen voor je lentetuin. Verwijder onkruid en graszoden in het gebied waar je van plan bent te planten. Als je snel resultaat wilt, maai het dan weg. Snijd onkruid los inclusief wortel en leg hem dan op je composthoop om te verteren. Bewaar zaden in een doos of mand in je voorkamer om ze te beschermen tegen muizen en ander ongedierte. Als je niet wilt dat mensen de zaden zien, haal ze dan uit hun doosjes en verstop ze in een kastje. Het is belangrijk om je planten de hele zomer door goed water te geven, want water geven stimuleert de planten om langer te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *