Hoe hang je een schommel op in de tuin?

buitenschommel

Je kinderen vinden het geweldig om te schommelen. Je hebt het besluit genomen dat je er een in de tuin neemt. Maar hoe hang je hem nu op? De meeste mensen kiezen voor een buitenschommel. Dit is vaak zo omdat er binnen simpelweg minder ruimte is.

Allereerst is het belangrijk een goede plek te vinden. Het is belangrijk dat er voldoende zwaairuimte omheen is. Verder is het ook belangrijk dat de breedte goed is. Vooraf moet er gemeten worden, voor een enkele is een breedte van minimaal 130 cm vereist. De haken kunnen 60 cm van elkaar afhangen. Aan de buitenzijde is het belangrijk minimaal 45 cm ruimte te hebben aan beide zijden.

buitenschommel

Hij kan het beste diep ingegraven worden. Er zijn speciale ankers beschikbaar om het onderstel goed vast te laten grijpen in de grond. Het onderstel kan nog beter bevestigd worden door dit te gieten in beton. Als de kinderen klein zijn zal hij nog niet zoveel kracht te verduren hebben. Als een ouder kind of zelfs een volwassene er gebruik van wil maken is het prettig als hij goed verankerd is in de grond.

Een veilige marge om de schommel heen qua afstand is 2,5 meter schommelruimte.

Verder is het belangrijk goede haken te kiezen om het zitje aan te bevestigen. Let er bij het aanschaffen van de haken op dat hij er niet aan de bovenkant af kan schieten tijdens het spelen. Sommige haken hebben een speciale afval beveiliging of zijn zo gebouwd dat ze afgesloten zijn aan de bovenkant.

Onder de buitenschommel kunnen voor de veiligheid rubber tegels worden geplaatst. Ook kan je hem boven gras of kunstgras hangen, om zo de kans op schade bij vallen te verkleinen.

Voor de veiligheid is het ook belangrijk regelmatig te controleren of alle bouten nog goed op hun plaats blijven zitten en niet aangedraaid hoeven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *