Houten schuttingen: al jarenlang de meest populaire vorm van tuinafbakening

houten schutting

De schutting is al sinds vele jaren een van de meest populaire manieren om je tuin van een nette en stevige afbakening te voorzien. Dit is ook wel nodig, want als je je tuin niet goed afscheidt van bijvoorbeeld gemeentegrond en van de tuinen van je buren, dan ontstaat er al snel een onoverzichtelijke en dus ongewenste situatie. Meestal gaat het om een houten schutting die door mensen wordt gebruikt om het doel van het afscheiden van je tuin te verwezenlijken. Waarom mensen dan precies voor een schutting van hout kiezen? Je leest hieronder meer over de achterliggende redenen hiervan.

houten schutting

Om deze redenen kiezen velen voor een houten schutting

Ten opzichte van andere materialen waar een schutting van gemaakt kan zijn bieden houten schuttingen de volgende pluspunten:

  • Hout is een meegaande materiaalsoort, in die zin dat je de keuze hebt uit ontzettend veel soorten hout.
  • Hout geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin als geheel, ook omdat een flinke schutting uiteraard een groot deel van je blikveld in beslag neemt.
  • Je kunt hout met gemak combineren met andere elementen. Zo staat het bijvoorbeeld prachtig met bloempotten die met planten of bloemen gevuld zijn.
  • Een houten schutting beschermt meestal je privacy.
  • Schuttingen van houten planken weten wind en omgevingsgeluid vaak goed te dempen.
  • Houten schuttingen zijn relatief goedkoop in de aanschafprijs. Dit terwijl een dergelijke schutting meestal enkele tientallen jaren meegaat. Een heel gunstige investering dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *