Is het gras groener bij de buren? Check deze tips!

Is het gras groener bij de buren? Check deze tips!

Het is een bekend gezegde, dat het gras altijd groener lijkt bij de buren. De uitdrukking wordt gebruikt, wanneer iemand niet tevreden is met wat hij/zij zelf heeft. Maar wat nou als het gras bij de buren letterlijk groener is? Hoe kan dat? Wellicht kennen de buren deze tips van Familygrass al, waarmee je jouw gazon het hele jaar door groen en in optimale conditie houdt.

NB: Onderstaande is eigenlijk nog maar een tipje van de sluier. Wil je jouw gazon optimaal onderhouden, zodat het altijd net zo groen of groener is dan bij de buren, dan zul je een compleet onderhoudsschema moeten volgen. En daar kun je behoorlijk druk mee zijn. Je kunt er ook in één klap klaar mee zijn, door kunstgras aan te (laten) leggen (tip: kunstgras Bladel). Dan heb je altijd groen gras, zonder alle gedoe met onderhoud.

Onkruid

Gras is een natuurproduct en als je het met rust laat dan groeit het vanzelf. Een bijwerking daarvan is, dat ook andere, ongewenste planten de kop opsteken. In de volksmond noemen we dat onkruid (= begroeiing die op een natuurlijke manier ontstaat zonder inmenging van de mens, op plekken die men als ongewenst ziet). Dus ja, onkruid wieden is niet alleen iets voor tussen de planten en tegels, je grasveld zal er ook zeker baat bij hebben.

Grasmaaien

Door regelmatig het gras te maaien, voorkom je dat het te lang wordt en gaat broeien. Kortgewiekt gras kan de opbouwende warmte van de zomerzon veel beter kwijt. Maai het echter niet té kort, want gras schijnt langzamer te groeien wanneer u 3 á 4 centimeter overlaat.

Bemesting en water

Gras is een van de ‘hardste’ gewassen van de wereld. Vandaar dat je het op haast elke plek tegenkomt, van voedingsrijke rivieroever tot droge steppe en savanne. Toch zie je wel degelijk verschil in de conditie van het gras. Wanneer het de beschikking heeft over voldoende vocht en voedingsmiddelen, ligt het er veel mooier (en groener!) bij dan wanneer dat niet het geval is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *