Jouw droomtuin

oranje

The Blooming Company maakt van jouw tuin een droomtuin, iedereen moet kunnen genieten van een eigen stukje natuur. Ook al is je eerste gedachten bij tuinieren dat je hier niet goed in bent, en geen groene vingers hebt. Ga het doen, The Blooming Company stuurt je alles toe wat je nodig hebt om tot een bloeiende en groeiende tuin te komen. Jij kiest uit welke bollen en knollen je in je tuin wil planten en wij sturen het als een cadeautje naar je toe, met een duidelijke plant en verzorgingsinstructie waar alle stappen worden uitgelegd. Nu kan het woord plantinstructie misschien al voor stress zorgen, maar geen paniek. Het is geen hogere wiskunde, en mocht je tijdens het planten vragen hebben of ergens over twijfelen, dan staan wij altijd klaar om te helpen! Samen behalen we een bloemrijk eindresultaat.

De bijzondere Allium Schubertii

Wij van The Blooming Company zijn gek op bloemen, alle soorten die wij aanbieden op onze webshop zijn door ons zelf uitgeprobeerd en beoordeelt zodat we onze klanten voorzien van de allerbeste soorten. Een bloemsoort waar ik me dit voorjaar weer over verbaas is de Allium Schubertii. Als je er goed naar kijkt blijft deze bloem je verwonderen, alsof je een buitenaards wezen aan het observeren bent. De bol van de Allium Schubertii is zo groot als een grote knikker, met een doorsnede van zo’n 6cm. Dit maakt de bloem die de bol van de Allium Schubertii produceert alleen maar mooier, deze kan namelijk wel 30cm groot worden, en dan heb ik het over de diameter van de bloem. De bloemenstelen hebben een hoogte van ongeveer 60cm.

The Blooming Company

DIY droogbloemen

De Allium Schubertii staat op dit moment in de tuin van The Blooming Company te stralen, maar een leuke bijkomstigheid van deze bloem is, dat deze zich ook perfect leent om te drogen. Gooi de uitgebloeide bloemen dus niet zomaar op de mesthoop of in de groene container. Je kan twee momenten kiezen waarop je de bloem kan drogen, wanneer deze geheel is uitgebloeid of wanneer deze nog in bloei staat. Wanneer je de bloem droogt als deze al is uitgebloeid dan krijg je in plaats van gedroogde bloemetjes, de gedroogde zaadlijsten te zien. Na de bloei produceert de bol namelijk zaad om zich te vermeerderen. Je kan er ook voor kiezen om de Allium Schubertii te drogen wanneer de bloemetjes nog in bloei staan, de bloemen drogen dan in en behouden ook de lila kleur. Om de bloem te drogen knip je de bloem uit de tuin, houd de steel zo lang mogelijk, je kan deze naderhand altijd nog inkorten. Hang de bloem op zijn kop te drogen in een goed geventileerde ruimte, het duurt ongeveer 4 weken voordat deze geheel is uitgedroogd. Om te controleren of de bloem al ver genoeg gedroogd is kun je het beste de stengel goed bekijken. Wanneer de stengel van de bloem geheel hard is, zo hard als een tak van een boom, dan is je droogbloem klaar. Spuit de bloem in met een beetje haarlak, zo voorkom je dat deze gaat uitvallen.

Een leuk DIY-project waarmee je een uitgebloeide bloem, een nieuw leven in blaast. Een heel mooi accessoire voor in je woonkamer! De Allium bollen zijn vanaf 01-07-21 weer verkrijgbaar in de webshop van The Blooming Company.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *