Kunstgras aanleggen in je tuin?

Tegenwoordig zie je steeds meer kunstgras bij mensen in de tuin liggen. Het nepgras is overtijd flink verbeterd waardoor het nu net lijkt op echt gras. Heb jij al de overstap gemaakt? Zo niet, dan lees je hieronder de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras en hoe kunstgras moet worden aangelegd.

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

De voordelen van kunstgras lijken over de jaren heen steeds meer te worden. Vergeleken met echt gras is het bijhouden van kunstgras zo gedaan. Echt gras heeft goede verzorging nodig, anders zal het snel lelijk en dood eruit komen te zien. Ook is het nodig om te maaien, te knippen en het onkruid om de zoveel tijd te verwijderen. Het weer is daarbij ook een belangrijke factor, in de wintermaanden zal echt gras er slecht bij liggen. Bij kunstgras heb je dit probleem natuurlijk niet: dit gras zal er het hele jaar door goed uit zien! Daarbij is het ook mogelijk om toestellen te plaatsen op het gras of kinderen te laten spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de verwering van het gras. Tegenwoordig heeft kunstgras vrijwel dezelfde textuur als echt gras, waardoor het lekker zacht aanvoelt. 

Verder is kunstgras erg duurzaam, het kan namelijk tot wel 25 jaar meegaan. Bovendien is het kunstgras recyclebaar! De kwaliteit zal over tijd vrijwel niet verweren. Het gras is bestemd tegen alle weersomstandigheden en beschermd tegen de zon. Verkleuringen door zonlicht zullen daardoor niet mogelijk zijn. En daarom is het goed om hier in voldoende mate rekening mee te houden.

Hoe leg ik kunstgras aan? 

Kunstgras is gemakkelijk zelf aan te leggen. Je kunt gemakkelijk rollen kunstgras online kopen en thuis laten bezorgen. Allereerst is het van belang dat de ondergrond plat wordt gestreken zodat hier het kunstgras netjes op kan worden gelegd. Je maakt eerst een zandbed aan die wordt uitgevlakt, vervolgens kan hier het gras op worden geplaatst. Een standaard rol is 10 bij 4 meter, waarschijnlijk is het nodig om de rollen te snijden in de vorm van je tuin. Om te snijden heb je een stanleymes of tapijtmes nodig. Met speciale kunstgrastape en taken maak je het kunstgras goed vast. 

Liever het kunstgras aan laten leggen door experts? Ook dit is natuurlijk mogelijk. Bij het kunstgras online kopen heb je vaak ook de keuze om de hulp van professionals in te schakelen. Zo weet je zeker dat het kunstgras perfect in je tuin komt te liggen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *