Kunstpalmen

Kunstpalmen

Met kunstpalmen creëer je meer groen in huis of op kantoor

Ben je momenteel je huis aan het (her)inrichten of ben je het interieur van een kantoorpand onder handen aan het nemen? Een van de aspecten waarmee je dan als het goed is aan de slag gaat, is het aanbrengen van genoeg groen in de ruimte. Groen in de vorm van beplanting. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat mensen de aanwezigheid van planten als rustgevend en ontspannend ervaren. Het geluksgevoel wordt er dan ook door gestimuleerd. Dit is ook zo als je voor kunstplanten kiest. In dat kader zijn kunstpalmen in het bijzonder aan te raden. Deze doorgaans wat forse plant beïnvloedt de sfeer absoluut in positief opzicht. Daarbij geeft een kunstpalm het geheel een tropisch tintje. 

kunstpalmen

Een palm in huis? Dat past best!

Bij een palmboom denk je misschien al snel aan een metershoge boom. Of zo’n exemplaar wel in je woonkamer past, dat mag je dan natuurlijk betwijfelen. Echter is het zo dat kunstpalmen ook in kleinere formaten verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld van tussen de 100 en 150 centimeter hoog. Dat maakt het plaatsen van een kunstpalm in de woonkamer opeens een stuk realistischer.

kunstpalmen

Gunstig in onderhoud

Het grote voordeel van kunstplanten in het algemeen en kunstpalmen in het bijzonder is dat je er bijna geen onderhoud aan hebt. Bijknippen en bewateren hoeft sowieso niet. Af en toe een beetje afstoffen is doorgaans het enige dat moet gebeuren. Houd er tenslotte ook rekening mee of je kunstpalm UV- en vochtbestendig moet zijn.