Mat antraciet: 6 toepassingen voor RAL 7016

Mat antraciet: 6 toepassingen voor RAL 7016

Mat antraciet, oftewel RAL 7016, is op het moment een bijzonder populaire kleur in huis. Het is een vaak gekozen kleur als het op grijs aankomt en valt met vele andere kleuren te combineren. Men kiest vaak voor mat antraciet vanwege de luxe die het uitstraalt en past daarom goed in een modern interieur. In dit artikel gaan we in op enkele toepassingen met de kleur

1. Terrasoverkapping


Je hebt terrasoverkappingen in allerlei soorten en maten, zo ook in de kleur mat antraciet of anders gezegd: RAL 7016. Hierbij zijn de staanders bijvoorbeeld van aluminium en deze dragen de kleur. Dit combineert stijlvol met een glazen dak, glazen schuifwanden en een modern interieur. Ook zijn er houten terrasoverkappingen van Douglas hout met mat zwarte beits, waarbij je het landelijke van het hout combineert met een moderne look. Op deze manier kun je natuurlijk ook een carport inrichten, wat in feite ook een overkapping is. 

terrasoverkapping

2.Tegels


Omdat mat antraciet zo’n populaire kleur is, zien we het ook terug in tegels. Bijvoorbeeld terrastegels en tegels voor in huis. Zo oogt een keuken met mat antraciet tegels modern, wat ook het geval is met een badkamer met tegels van deze kleur aan de muur. 

3.Buitenmuren en schutting


Voor buitenshuis wordt ook steeds vaker RAL 7016 gekozen, omdat het zorgt voor een strakke, luxueuze uitstraling maar tegelijkertijd ook voor warmte. De kleur laat zich goed combineren met de witte tinten van RAL 9001 of RAL 9010. Dit contrasterend effect is een opvallende combinatie en blijft altijd modieus. Zo kun je er voor kiezen om de buitenmuren een nieuwe stijlvolle upgrade te even met RAL 7016. Hetzelfde geldt voor schuttingen, eventueel gecombineerd met een houtkleur. 

4.Binnenshuis


Ook in huis kun je alle kanten op met mat antraciet. Puur zwart-wit als combinatie heeft iets heel krachtigs en daarom wil je dit effect wellicht afzwakken om het aangenamer in huis te maken. Dit kun je bereiken door lichtgekleurde meubels te plaatsen, of je kiest ervoor om niet zwart, maar RAL 7016 te gebruiken. 

5.Kozijnen


Steeds meer mensen worden enthousiast over zwarte kozijnen omdat ze een meer klassieke en robuuste look hebben. Ook hierbij geldt: als zwart te veel van het goede is, kies dan voor RAL 7016 voor een mooie middenweg. Hou er wel rekening mee dat kozijnen niet voor niets vaak wit of licht van kleur zijn, want het brengt voordelen met zich mee. Zo ogen lichte kleuren meer neutraal, absorbeert wit minder warmte en kan het oneffenheden maskeren. 

6.Meubels


Ook op het gebied van stoelen, tafels, bankstellen en kasten doet RAL7016 het goed. Het zorgt tegelijkertijd voor rust en voor een moderne uitstraling. Bestaande meubels kun je natuurlijk ook zelf van een likje verf voorzien, zodat je een heel andere look creëert in huis. Er is ook speciale zelfklevende plakfolie beschikbaar, als je geen zin hebt in het kliederen met verf en kwasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *