Pizzaliefhebbers opgelet!

Pizzaliefhebbers opgelet!

Kun jij jezelf zonder enige schroom een ware pizzaliefhebber noemen? En neem jij dan ook liever geen genoegen met simpele afbakpizza’s, laat staan van vluchtig samengestelde pizza’s die je in je normale keukenoven opwarmt? Dan is het voor jou interessant om eens te overwegen een heuse pizza broodoven in huis te nemen. Of beter gezegd: in je tuin uiteraard. Met een dergelijke oven breng je de kwaliteit van je eigen pizza’s naar een heel nieuw niveau. Hoe dat precies zo komt, dat lees je hieronder.

pizza broodoven

Waarom zijn pizza’s uit houtgestookte ovens zo lekker?

In een oven zoals hierboven genoemd wordt de warmte gecreëerd door gestookt hout. Dit alleen al brengt meer smaaksensatie teweeg dan wanneer je een pizza in een normale oven legt. Pizza broodovens staan er verder om bekend dat ze de daarin gelegde producten gelijkmatig verwarmen. Ten eerste ontvangt een pizza directe warmte van het hout dat in brand staat. Daarnaast is er sprake van convectiewarmte (circulerende warmte) en conductiewarmte (warmte van de bodem van de oven). Dit alles zorgt voor perfecte knapperigheid van de pizzabodem en een ideale sappigheid van het beleg. Ook onder meer broodproducten, taarten en cakes kun je uitstekend in een dergelijke oven bereiden.

pizza broodoven