Planten verzorgen? Lees deze tips!

Planten verzorgen? Lees deze tips!

Het weer begint steeds beter en beter te worden, wat betekent dat we het grote deel van onze tijd lekker buiten kunnen spenderen. Als je een van de gelukkigen bent die ook een tuin heeft is dit helemaal ideaal. Ben jij gezegend met een tuin, dan wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat je tuintje er mooi bij staat dit seizoen. Daarom lees je in deze blog adviezen hoe je jouw tuintje en voornamelijk de planten deze zomer een boost geeft zodat je er extra van kunt genieten!

Kies vorstbestendige planten

Pas vanaf begin mei kun je planten buiten zetten zonder dat deze beschadigd kunnen worden door nachtvorst. Maar wil je het helemaal makkelijk maken voor jezelf, kies dan voor vorstbestendige planten. Deze kunnen zodra het zonnetje begint te schijnen al buiten staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om nachtvorst. Vorstbestendige planten zijn bijvoorbeeld de wilde primula, de lenteroos of de bellis perennis.

Je planten bevrijden van bladluis

Bladluis is een echte killer voor je planten, ze vreten het letterlijk en figuurlijk op. Als je je plantjes lief hebt doe je dus wat tegen die bladluis plaag. Je kunt bladluis op verschillende manieren bestrijden, bijvoorbeeld met sprays of korrels die je koopt bij het tuincentrum. Echter geven wij altijd de voorkeur aan een natuurlijke manier van bestrijding, je kunt bladluis dus ook goed bestrijden met lieveheersbeestjes larven. Lieveheersbeestjes zijn de natuurlijke vijand van bladluis, en je kunt deze makkelijk loslaten in je tuin. Laat de natuur zijn werk maar doen!

Hoe geef je je planten eigenlijk water?

Plantjes water geven klinkt als iets waar je geen twee keer over na hoeft te denken. Echter is het wel zo dat het soms minder simpel is als het lijkt . planten hebben niet alleen water nodig als het warm is, maar ook bij bewolkt, regenachtig of zelfs regenachtig weer. De aarde droogt in een pot snel uit en regenwater bereikt de aarde vaak niet doordat het regenwater van de bladeren langs de pot loopt. Heb je dus veel planten die in potten staan? Check dan regelmatig de aarde om te kijken of je plantjes dorst hebben. Water geven aan planten die in de grond staan is simpeler, deze moeten goed wortelen en dit leer je ze aan om ze eens in de zoveel dagen heel veel water te geven. Dan gaan ze zelf met de wortels op zoek en pakken ze dieper in de grond water.