Tips om je vuilnis op tijd buiten te zetten

Tips om je vuilnis op tijd buiten te zetten

De afval buiten zetten. Iedereen kent het wel. Elk mens maakt ten slotte afval en die afval moet op een gegeven moment ook weer opgehaald worden door de gemeente of een afvalverwerkingsbedrijf. Soms vergeet je wel eens om de afval op tijd buiten te zetten, omdat je druk bent met andere dingen of er gewoon geen zin in had en het maar uit hebt gesteld. De problemen ondervind je dan vaak nadat de vuilnismannen zijn langs geweest en je kliko propvol met afval zit. Tijd om hier wat aan te doen.

Afvalkalender

De afvalkalender is een overzichtelijk rooster waarop staat wanneer en welk soort afval wordt opgehaald. Dit is dan ook erg handig, want dan weet je ook op welke dagen je de container buiten moet zetten. Hang daarom de kalender ergens op waar je vaak langsloopt, zodat je elke dag even kunt kijken of het al tijd is om de kliko buiten te zetten. Veel mensen plaatsen de kliko’s al een avond voordat de vuilnismannen langskomen. Ze komen vaak vroeg in de ochtend, dus dan hoef je in de ochtend geen rekening mee te houden met de afvalcontainer buiten zetten. Veel gemeenten hebben ook een app voor op je mobiel die elke keer een melding geven wanneer de afval buiten gezet moet worden.

Niet uitnodigend

Zeg nou eerlijk. Een kliko is zeker niet het meest uitnodigende object wat er bestaat. Je gooit er je afval in en dat is het. Je kunt je afvalcontainer ook wel wat uitnodigender maken, zodat je niet vergeet om aan de afval te denken. Je kunt dit doen voor elkaar krijgen door een kliko ombouw. Dit is de ombouwing van de plek waar je kliko in de tuin staat. Een mooi schutje van kunststof rondom je containers doet wonderen. Je kunt je voor- of achtertuin een stuk mooier maken door een ombouwing van je kliko’s in de stijl van je tuin te plaatsen. Met of zonder deurtje; het knapt je tuin hoe dan ook op.