Top tips voor een klein tuin ontwerp

Denk je dat je niet veel kan doen met een kleine tuin? Denk nog eens na! Er zijn talloze geweldige ideeën die elke kleine ruimte kunnen veranderen in een uitstekend tuinparadijs, met passende compacte functies om een kleine tuin te verrijken en te verbeteren. Na het lezen van dit, zal je blij zijn dat je na het toepassen van de tips een nette kleine ruimte hebt om van te genieten! (Bron: https://www.rainbow-collection.nl/)

Hoogte

Muren, garages, de zijkant van een hek – het is allemaal een goed element om gebruik van te maken. In het huis gebruiken we muren voor foto’s, spiegels en kasten en je kan hetzelfde doen met je tuin! Gebruik kruipers zoals Trachelospermum (sterjasmijn) en enorme trailers, zoals de levendig gekleurde Phlox subulata ‘McDaniel’s Cushion’, om hoge ruimtes te versieren. Krijg bloei op hoogte met containers zoals manden van touw waar je Pelargonium (geraniums) in kwijt kan, of vensterdozen of prachtige wandkribbes. Levende muurtuinen zijn een geweldige manier om een kale ruimte te vullen en ze zien er ook eigentijds en spannend uit. Een gemakkelijke optie voor het maken van een van deze muren is om een houten pallet te bevestigen aan een muur en te vullen met plantenpotten totdat de pallet verborgen is achter een verticaal tapijt van weelderige bladeren. Grote planten om op te nemen in een levende muur zijn Salvia microphylla ‘Kew Red’, Campanula persicifolia en eetbare planten zoals sla ‘Lollo Rosa’ en sappige aardbeien. Deze trekken allemaal het oog naar boven, waardoor de kleinere ruimte groter aanvoelt en de ‘wow’-factor aan uw tuin of balkon toevoegt.

kunstpalmen

Hide outs

Creëer je eigen geheime tuin met verborgen ruimtes en gezellige schuilplaatsen. Verdeel je tuin in secties, met behulp van bamboe schermen, trellis of muren van bladeren en versier elk gebied met verschillende planten en tuinmeubilair, zoals uitvalschermen. Deze zijn perfect voor het verbergen van kleine zitjes en comfortabele tuin plekjes. Siergrassen kunnen ideaal zijn voor het verzachten van het uiterlijk van barrières en zal laten lijken dat tuinen meer diepte hebben op de lagere niveaus. Ga voor heerlijke grassen zoals Festuca glauca ‘Elijah Blue’ en Stipa tenuissima (Mexicaans verengras). Hierdoor voelt het groter aan, omdat je niet alles in één keer ziet. Zelfs in een kleine ruimte, iets als een boog zal in een tuin aparte gebieden creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *