Tuinaanleg: hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen?

Tuinaanleg: hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen?

Ga je een nieuwe tuin aanleggen? Gefeliciteerd! Een tuin uitzoeken is hartstikke leuk en bovendien belonend, want als je klaar bent kun je heerlijk genieten in jouw gloednieuwe tuin. Wie wil dat nu niet? Tuinaanleg is echter wel een vak apart. Het is een flinke klus en je wil het natuurlijk in één keer goed doen. Met de volgende tips kun je tuinaanleg efficiënt aanpakken zodat je niet te veel tijd kwijt bent en ook niet teveel uitgeeft.

Tuinaanleg

De belangrijkste vraag: zelf doen of niet?

Tuinaanleg is leuk maar ook ingewikkeld. Weet je zeker dat dit iets is dat je zelf kan? Als je groene vingers heb dan moet je vooral de tuin zelf aanleggen. Het kan dan een leuke klus zijn. Ben je echter helemaal niet zo groen aangelegd of heb je maar weinig tijd in een week om aan de tuin te werken? Dan moet je serieus overwegen om deze klus uit te stellen. Het is namelijk best veel werk en een hovenier kan jou als geen ander helpen hierin. Ze kunnen zelfs helpen met het ontwerp. En daarmee komen we bij stap 2.

Tuinaanleg

Het ontwerp

Heb je wel een vaag idee van wat je wil maar nog niet echt voor ogen hoe de tuin eruit moet zien? Zorg dat je dit duidelijk hebt voor jij of een ander aan de slag gaat. Het is namelijk niet handig als je halverwege ontdekt dat je toch alles om wil gooien.