Verkoeling in je tuin met de schaduwdoeken van ZONZ

Verkoeling in je tuin met de schaduwdoeken van ZONZ

Nederland kent warme en zonnige zomers. Wanneer je over een tuin of dakterras beschikt kun je tijdens deze dagen heerlijk genieten buiten. Maar, soms is het toch ook wel fijn om even uit de zon te gaan zitten en de schaduw op te zoeken. Met een schaduwdoek kun jij op een snelle en flexibele manier de verkoeling opzoeken op iedere gewenste plek.

Welke soorten schaduwdoeken zijn er bij ZONZ?

Iedere tuin of dakterras is anders. Om het gewenste schaduweffect te creëren zijn er bij ZONZ diverse standaard schaduwdoeken waaruit je kunt kiezen. De keuze hiervoor hangt af van het soort schaduw wat je wilt en de plaats waar je het zonnedoek wilt ophangen. Bij ZONZ hebben we de optie voor een driehoek schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek of zelfs een vijfhoek. Deze vormen zitten standaard in onze collectie en kunnen we dus snel leveren.

Bij ZONZ hebben we ook nog vijf verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Zo kun je de kleur aanpassen aan de uitstraling van je tuin of dakterras. Buiten een decoratieve functie hebben de kleuren ook nog een functionele eigenschap: hoe donkerder de kleur, hoe minder licht het doek doorlaat. Een lichtere kleur is bijvoorbeeld aan te raden wanneer je het schaduwdoek gebruikt als overkapping aan huis. Het zonlicht kan dan nog je woning binnenkomen. Heb je toch liever een plek die voldoende verkoeling biedt? Dan is een donkerdere kleur een betere optie, omdat deze minder licht doorlaat.

Kan ik ook kiezen voor een maatwerk schaduwdoek?

Ja, bij ZONZ hebben we maatwerkspecialisten die voor je klaar staan om alles naar eigen wens aan te passen. Wanneer een standaard schaduwdoek niet past in jouw situatie, dan bieden we bij ZONZ Sunsails een volledig op maat gemaakt schaduwdoek aan. De opties die je dan hebt, zijn de keuze in afmeting, in vorm en in kleur. Zo creëer je schaduw naar eigen inzicht en kunnen we op zoek gaan naar een altijd passende oplossing.

Welke voordelen heeft een schaduwdoek?

Buitende de uitstekende zonnewering zijn er nog meer redenen waarom steeds meer mensen voor een schaduwdoek kiezen. Hierdoor worden de traditionele parasols vervangen. Want, zeg nou zelf: die parasolvoet staat altijd in de weg en met een beetje wind moet je de parasol eigenlijk alweer inklappen. Onze specialisten van ZONZ zetten graag alle voordelen van een schaduwdoek voor jou op een rijtje:

  • Een schaduwdoek hangt het hele jaar door. Omdat de doeken op meerdere punten bevestigd kunnen worden zijn ze een stuk stormbestendiger dan andere soorten zonwering. Naast de bevestiging is ook het materiaal waarvan de doeken van ZONZ gemaakt zijn stevig en duurzaam. Dit voorkomt dat het doek beschadigd of loskomt. Je kunt de schaduwdoeken dus met gemak het hele jaar laten hangen, ook nadat het zomerseizoen voorbij is.
  • Een schaduwdoek kan gebruikt worden als overkapping. Bij ZONZ heb je een optie voor een waterdicht of een waterdoorlatend doek. Waarom zou je voor één van de twee kiezen? Een waterdicht doek heeft een gesloten structuur, waardoor de regen er niet doorheen kan komen. Hierdoor kun je dus zorgeloos een feestje buiten laten doorgaan als het begint te spetteren. Vaak worden dit soort doeken gebruikt als flexibel alternatief voor een partytent. Een waterdoorlatend doek heeft daarentegen een open structuur. Het grote voordeel hiervan, is dat het veel beter ventileert. De keuze voor dit doek is dus beter voor de warme dagen, omdat er meer verkoelende wind doorheen kan komen.  
  • De schaduwdoeken zijn Uv-bestendig. Een groot gedeelte van de schadelijke UV stralen worden met de schaduwdoeken van ZONZ tegengehouden. Hierdoor kun je veilig van de zon genieten. Wil je een schaduwrijke plek voor je kinderen creëren? Dan kun je de zonnewering gemakkelijk boven bijvoorbeeld de zandbak bevestigen.

Wil je meer informatie of hulp bij het kiezen?

Bij ZONZ Sunsails werken specialisten die al jaren ervaring hebben als het gaat om zonwering en maatwerk. Wij denken dus graag met jou mee hoe we jouw ideale schaduw kunnen creëren in jouw tuin of dakterras. Op onze website vind je alle soorten zonwering en meer informatie over de service van ZONZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *