Voordelen van planten in je woning of kantoor

Dat planten sfeer brengen in een ruimte is overduidelijk. In de meest gevallen is het zo dat planten in een tuin worden geplaatst, maar ook in gesloten ruimtes kunnen planten een goede aanvulling zijn. Of het nu gaat om een kantoorruimte of een woonruimte, de voordelen van planten zul je altijd ervaren. Speciaal voor jou zijn de verschillende voordelen van planten in je woning op een rijtje gezet.

Luchtkwaliteit verbetert

In de meeste gevallen gaan we hieraan voorbij, maar planten zorgen ervoor dat de lucht gefilterd en gezuiverd wordt. Vooral als we moeten bedenken dat er verschillende stoffen ontstaan door de verschillende apparaten die in een woon- of kantoorruimte zijn. Denk hierbij aan computers, kopieermachines en meer. Allemaal apparaten die ervoor zorgen dat er kleine stofdeeltjes in de lucht gaan circuleren. Planten hebben een bepaalde unieke eigenschap waardoor ze CO2 opnemen en dit weer omzet in zuurstof. Op die manier zijn planten in staat om de lucht te kunnen zuiveren.  

 

Meer creativiteit en productiviteit

Een ander markant detail over planten op kantoor of in je woning, is dat onderzoek heeft uitgewezen dat de productiviteit van werknemers met 45% wordt verhoogd. Het komt erop neer dat met een plant op kantoor er meer werk wordt gedaan. Wetenschappers hebben dit fenomeen jarenlang geanalyseerd en zijn tot de ontdekking gekomen dat dit vermoedelijk komt door de rustgevende effect dat een plant met zich meebrengt. Indien je altijd een kalme geest hebt, kun je namelijk meer voor elkaar krijgen. Er komen dan nieuwe ideeën bij je kijken die je kunt gebruiken voor je werk, waar je dan ook mag bevinden. Wil je graag de productiviteit op de werkvloer verhogen? Dan kun je een aantal leuke kantoorplanten kopen.  

Bedrijfsimago verbetert

Planten in een kantoorruimte hebben een positief effect op het bedrijfsimago. Zoals eerder aangegeven zorgen planten voor sfeer en scheppen daarnaast ook een warm gevoel. Dit komt niet alleen de werknemers ten goede, maar ook de gasten die het bedrijf bezoek zullen het warme gevoel ervaren. In zo een bedrijf is het altijd leuk om zaken te doen en te onderhandelen in een prettige omgeving. Immers, in de meeste gevallen wordt er veelvuldig benadrukt dat de eerste indruk die een klant van je bedrijf krijgt blijvend is. Het enige wat je hierbij moet doen is ervoor zorgen dat jij dan inderdaad de planten aan kunt schaffen. Los van een kantoorruimte is kamerplanten kopen natuurlijk mogelijk. Dezelfde effecten die het plaatsen van planten in een kantoor heeft, zal het ook teweeg brengen in je woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *