Waar let ik op bij paardenvoer kopen

Waar let ik op bij paardenvoer kopen

Een eigen paard is een behoorlijk verantwoording. Vaak ontstaat er ook een hechte band tussen paard en de eigenaar. Dat maakt dat je het allerbeste voor hem of haar wil. Dat zit ook in het voer. Goed paardenvoer kopen is het minste wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je paard zich vitaal voelt en gezond is. Maar wat is goed paardenvoer voor jou paard. Naast goede basis voeding kan je het voer verrijken met aanvullende voeding zoals supplementen. Afhankelijk van de behoefte van je paard maak je hier keuzes in. Daarnaast wil je je paard natuurlijk ook weleens verwennen met een lekkere maar ook gezonde snack. In dit blog zullen we hier wat meer over vertellen.

Welke voeding heeft mijn paard nodig

Niet ieder paard heeft dezelfde behoefte met betrekking tot voeding. Op het ene paard wordt alleen recreatief gereden. Het andere paard is op hoog niveau bezig met bijvoorbeeld dressuur. Daarnaast hebben paarden die al wat meer op leeftijd zijn een andere behoefte met betrekking tot voeding ten opzichte van jonge paarden. Meestal bestaat paardenvoer van een paard uit een bepaalde basisvoeding wat dagelijks gebruikt kan worden. Afhankelijk van de behoefte kan deze voeding aangevuld worden met bijvoorbeeld supplementen. Deze supplementen kunnen een bijdrage leveren aan een betere gezondheid van een paard. Echter is het hierin wel belangrijk om advies in te winnen om de supplementen nauwkeurig af te stemmen op de behoefte die je paard heeft. De meeste grote aanbieders van paardenvoer hebben deze expertise en kunnen je hierin van een goed advies voorzien.

Je paard verwennen met een snack

Een echte traktatie voor je paard is zogenaamde paarden slobber. Er is bijna geen paard dat deze paarden snack liever overslaat. Paarden slobber maak je klaar door het te mengen met warm water. Het bestaat verder uit zemelen en diverse supplmenten zoals bijvoorbeeld calcium. Na het mengen ontstaat een soort pap waardoor de gekozen naam slobber een logische keuze is. Naast de zemelen wordt het vaak aangevuld met allerlei tarwes, waardoor het uitermate gezond is voor een paard en ook gemakkelijk te verteren. Doordat het een soort pap is kunnen medicijen van paarden er ook makkelijk doorheen gemengd worden. Hierdoor is het voor zieke paarden ook uitstekende voeding. Maar het belangrijkste is dat het een absolute traktatie is waar je je paard een enorm plezier mee doet.