Wat is een Sedum dak?

Een Sedum dak is een met groen bekleed dakbedekkingssysteem dat voornamelijk op platte daken wordt aangetroffen, maar schuine variaties nemen ook in veel delen van de wereld toe in populariteit. Ze bestaan ​​meestal uit verschillende trays die een overvloed aan planten bevatten, zijn (voor het grootste deel) zelfvoorzienend en groeien en evolueren naarmate de tijd verstrijkt om effectiever en visueel aantrekkelijker te worden. Groene daken zijn eigenlijk terug te voeren tot de oudheid en waren vooral populair in Noord-Europese landen zoals Noorwegen en Zweden tot aan de moderne tijd.

Wat zijn de voordelen van een Sedum dak?

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het installeren van een groendak op uw eigendom. In de eerste plaats zijn groene daken ongelooflijk goed voor het milieu. Steden blijven zich uitbreiden en nemen steeds meer van onze groene ruimtes in beslag, en als we deze groene ruimte verliezen, verliezen we ook de planten en dieren die daar ooit bloeiden. Groene daken zijn een manier om ervoor te zorgen dat ecosystemen de kans krijgen om door te gaan, zelfs met stadsuitbreiding, waarbij verschillende planten, insecten en vogels een thuis krijgen, waarvan sommige steeds zeldzamer worden naarmate hun leefgebied verdwijnt. Een ander voordeel van een groendak is dat het werkt als een natuurlijk afvoersysteem. Terwijl de regen valt, wordt het in plaats van zich te verzamelen en lekken en andere soorten schade aan jouw gebouw te veroorzaken, opgenomen door de grond en planten in jouw sedumdak. Overtollig water wordt ofwel door aarde opgeslagen of druppelt in uw afvoersysteem zonder het te overweldigen. Hoewel er nog steeds een afvoersysteem nodig is, zal het sedumdak dienen als een waardevol reliëf voor jouw constructie, vooral op platte daken waar wateropvang een veel voorkomend probleem is.

De aantrekkingskracht

Hoewel er tal van praktische voordelen zijn, kan de algehele visuele aantrekkingskracht van uw dak niet worden onderschat. Met een overvloed aan mogelijke bloemen, planten en struiken die geleverd kunnen worden voor uw dak, ziet het er in elk jaargetijde fantastisch uit. Hoewel het er in de zomer ongetwijfeld helder en levendig uitziet, behoudt het zelfs tijdens het hoogtepunt van de winter een weelderige, groene uitstraling, waarbij de bloemen halverwege tot laat in de lente weer in bloei komen. De trayswanden zorgen ervoor dat, hoe succesvol uw groendak ook is, het nooit de grenzen overschrijdt die u ervoor hebt gesteld, en door bestuivende insecten zoals bijen aan te trekken, is het ecosysteem volledig zelfvoorzienend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *