Weg met die insecten en ongedierte

In de zomer periode vliegen de wespen, bijen en muggen ons om de oren. En dat is soms om gek van te worden. Veel mensen zijn bang voor bijen en wespen omdat hun steek erg pijn kan doen. Zeker als je allergisch bent voor een wespensteek of een bijensteek kan het je belemmeren in dingen. De meeste wespen zie je in de maand augustus. En zeker in combinatie met warmte temperaturen en het zonnetje kan het lastig zijn om lekker om een terrasje wat te eten of te drinken. Maar helaas hebben we niet alleen ongedierte in de zomer maar in de winter komen er ook aardig wat dieren tot leven…

Insecten

Net als mensen zoeken ook ratten, muizen en ander ongedierte in het najaar warmte en beschutting voor de koude winterdagen. In de winter zorgen voornamelijk ratten, muizen, kakkerlakken en kevers voor veel overlast. Dit ongedierte veroorzaakt niet alleen overlast en schade, maar vormt ook een risico door de ziektes die ze kunnen verspreiden en het voedsel dat ze kunnen besmetten. Daarnaast kunnen ze ander ongedierte introduceren zoals bladluis, vlooien en rouwvliegjes. Als je zelf veel zaait en planten stekt zal je ze vast al wel eens tegen gekomen zijn, rouwvliegjes. De bestrijding van rouwvliegjes is erg belangrijk want als ze eenmaal eitjes gaan leggen kunnen de larven de wortel van jouw planten gaan opeten en dat is heel erg zonde natuurlijk. Een ander vervelend insect wat niet gelijk te herkennen zal zijn is Spint. Om van spint af te komen heb je hun grootste vijand nodig, namelijk roofmijt. spint bestrijden is vooral effectief in een gesloten ruimte zoals een kas, in een open tuin zal dit lastiger zijn. roofmijt tegen spint is een biologische vorm van bestrijden en het beestje zelf of de natuur zal hier verder dan ook geen last van hebben.

Ander ongedierte

Het belangrijkste advies tegen ratten en muizen is laat geen eten rondslingeren! Laat ook geen volle vuilniszakken buiten staan want voor je het weet zit er een rat aan te knagen. Ook vogelzaad en honden- en kattenvoer kan ratten aantrekken. Ruim het voer op en zorg dat het goed opgeborgen is. Zorg er ook voor dat je tuin en oprit netjes is. Zo krijgen de ratten niet de kans om zich te verschuilen in oude bladeren of andere hoekjes. Muizen zijn zo flexibel dat ze door een kier van 5 millimeter kunnen kruipen. Zorg er daarom voor dat alle kieren en gaten gedicht worden. Doe dit het liefst met staalwol zodat muizen er niet doorheen kunnen knagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *