Zonnepanelen woningcorporaties

Zonnepanelen worden steeds toegankelijker. Er zijn veel bedrijven die de dienst van het plaatsen van zonnepanelen leveren. Ook voor woningcorporaties wordt dit fenomeen steeds toegankelijker. Als woningcorporatie is het handig om een allround zonpartner in te zetten hiervoor. Er is een verschil tussen een leverancier van zonnesystemen en een zonpartner. Een leverancier installeert namelijk alleen de zonnesystemen voor jou in tegenstelling tot een zonpartner. Een zonpartner kan namelijk het hele project financieren, begeleiden, ontwikkelen, monitoren en beheren. In dit artikel zullen een aantal voordelen besproken worden voor het inzetten van zonnedaken voor woningcorporaties. 

Betaalbaar en van kwaliteit
Zonnepanelen bestaan onderhand al een flink aantal jaren. In Nederland was het in 1989 wanneer de eerste zonnepanelen geïnstalleerd werden voor een huishouden. Rond die tijd waren zonnepanelen iets voor het meer welgestelde huishouden, maar de laatste paar jaar is het veel betaalbaarder geworden. Daarnaast is ook de kwaliteit van de zonnepanelen flink gegroeid. Dit maakt het, ook voor woningcorporaties en de bewoners van hun woningen, aantrekkelijk.

Lease en subsidies
Tegenwoordig is er veel mogelijk om versneld en budgetvriendelijk te verduurzamen door de opkomst van optie tot lease en subsidies rondom het plaatsen van zonnepanelen. 

Voordelen voor bewoners woningcorporatie
Wanneer je als woningcorporatie zonnepanelen laat plaatsen in samenwerking met een zonpartner, ontwikkelt je zonpartner een integrale verduurzamingsstrategie voor woningen en woongebouwen met duidelijke voordelen voor de bewoners. Zonnepanelen zijn zo ook een sociale en maatschappelijke opgave. 

Huurderswerving huurdercommunicatie
Een goede zonpartner neemt de huurderswerving en huurdercommunicatie uit handen en zorgt voor een resultaat met enthousiaste bewoners en daarmee een hoge participatiegraad.

Conclusie
Een allround zonpartner zorgt voor meer garantie en zekerheid. Door de betere betaalbaarheid en kwaliteit, lease en subsidies, huurderwerving en huurderscommunicatie is het inzetten van zonnepanelen voordelig voor niet alleen die woningcorporatie zelf, maar ook de bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *