Zorgen voor sfeer met mooie rabatdelen

Zorgen voor sfeer met mooie rabatdelen

Het is eigenlijk algemeen bekend dat hout zorgt voor een knusse en gezellige sfeer. Het geeft bijvoorbeeld meer sfeer dan beton of staal. Vaak associëren mensen het dan ook met een gezellig vakantiehuisje in de bossen of een prachtige skilodge in de Zwitserse Alpen. Om deze sfeer te creëren kan je gebruik maken van rabatdelen. In deze blog vertellen wij je hier graag over.

Wat zijn rabatdelen precies?

Rabatdelen zijn houten panelen met een groef en een messing. Rabatdelen zijn vaak van hoogwaardige kwaliteit. Door de groeven en messingen kan je ze makkelijk in elkaar schuiven om eenvoudig jouw droomterras aan te leggen. Daarnaast kan je ze voor ontzettend veel andere projecten gebruiken, bijvoorbeeld voor de gevels rondom het huis. 

Welke soorten rabatdelen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten rabat hout te verkrijgen op de markt. Zo kan je bij Tuindomein kiezen uit rabatdelen met ieder hun eigen karakteristieke eigenschappen. Je kan kiezen uit de soorten: Grenen, Noord-Zweeds vuren, Lariks/Douglas en Red Class Wood. Grenenhout heeft een lichtgele kleur die voor velen bekend is. Het is een naaldsoort die erg geschikt is voor blokhutten en schuttingen. Noord-Zweeds vuren is ideaal om te gebruiken voor rabatdelen. De levensduur van Noord-Zweeds vuren kan namelijk flink worden verlengd door het te impregneren. Hierdoor is het een erg populaire houtsoort. Lariks/Douglas heeft een lage duurzaamheid en is een relatief goedkope houtsoort. Het wordt daarentegen wel vaak gebruikt omdat het makkelijk te bewerken is. Als je dus opzoek bent naar goedkope rabatdelen, dan is dit materiaal erg geschikt. Tenslotte is er nog Red Class Wood, dit is een duurzaam alternatief voor Lariks/Douglas hout. Rabatdelen van Red Class Wood gaan tot 4 keer langer mee!

Hoe onderhoud ik deze rabatdelen?

Je wilt natuurlijk dat het hout er wel mooi uit blijft zien. Dit betekent dat het hout ook de winterse dagen en de regenachtige dagen moet overleven. Om een lange levensduur van de rabatdelen te garanderen is het belangrijk om het hout goed te onderhouden. Kies bijvoorbeeld voor geïmpregneerde rabatdelen. Daarnaast wordt het geadviseerd om de rabatdelen periodiek te onderhouden. Hierdoor verklein je de kans op eventuele schade door weersomstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *